WORKSHOPS

Dessa workshops sker tidigt under incheckningsdagen så var på plats när incheck öppninar klockan 12:00 om du vill vara med! Om du aldrig varit på lajv innan och inte åker med en grupp som kan guida dig så måste du vara med på detta!

DENNA UPPLEVELSE SKAPAR vi tillsammans för att vi alla ska ha en plattform där vi kan känna oss säkra, inkluderade och omgivna av vänner.  

 

För oss är säkerhet något av det allra viktigaste. Vi har av den anledningen obligatoriska workshops innan lajvet för att alla ska veta vad det är som gäller.  Dessa workshops bidrar också till att alla deltagare på våra event kan bli goda vänner innan det börjar och deltagarna börjar spela karaktärer.

 

Det är enormt viktigt att vi alla är goda vänner i verkligheten när vi ska rollspela mot varandra i en fiktiv värld. Skulle konflikt mellan deltagare uppstå i verkliga livet gör vi vårt bästa för att lösa dessa konflikter och agera som medlare.  Alla ska ha en bra känsla i magen under hela upplevelsen och känna sig trygga med sina medspelare.

 

Det är också jätteviktigt för oss att alla känner sig inkluderade och att ingen känner sig utanför. Vi jobbar därför aktivt för att motverka mobbning.  

 

Ser vi att det uppstår situationer som börjar likna mobbning så tar vi tag i dem och försöker hitta bra lösningar. Det viktigaste arbetet vi gör på den här fronten är dock det förebyggande arbetet och där kommer återigen våra obligatoriska workshops innan eventet in i bilden.

 

Vi har också en tydlig jämställdhetspolicy på eventet. Det vill säga ditt kön, din hudfärg eller din sexuella läggning påverkar inte på något sätt vilken typ av roll du kan spela.

 

Slutligen så har vi en tydlig vision om att du aldrig som spelare ska bli tvingad att spela på ett visst sätt på grund av arrangemangets regelsystem. Det ska alltid finnas ett val för dig så att du kan välja din egen upplevelse och aldrig behöva skämmas för att ta dig ur situationer du inte känner dig bekväm med.