PRAKTISKT

NÄR & VAR

Vi välkomnar och till och med rekommenderar att du anländer redan 30:e juni. Det är massor med folk på plats redan en vecka innan. 
Incheck 1:e juli med start klockan 12:00
 .  Detta sker i offen. Du måste checka in även om du anlänt tidigare! 

Lajvstart 1:e Juli ca 22:00 

Lajvslut 4:e Juli ca 22:00 

Utcheck öppnar 12:00 den 5:e Juli. 

Vi välkomnar och rekommenderar att du stannar kvar om du har möjlighet den 5:e juli för "debrief" eller "avrollning". Vi tar emot feedback ifrån er kring er upplevelse för att kunna förbättra upplevelsen ytterligare till året efter. 


HITTA HIT SAMT KONTAKTUPPGIFTER (klicka)

Ni ska till Hästekasvägen 6.  Vi kör en minibuss från närmaste hållplatsen Bokenäs skola till området under incheckningsdagen. Hör av dig till oss innan (I god tid) och berätta vilken tid ni anländer. MAT


Ta med egen eller handla på plats.


BOENDE
Alternativ
1) Ta med vanligt tält och bo på OFFen (utanför spelområdet)
(där finns vattenstation och torrtoalett och ved)
2) Ta med tält som passar att ha på spelområdet (fantasyliknande).
3) Tala med oss om att hyra plats i tält eller enkelt boende under tältduk i naturen.
(Ta med sovsäck och liggunderlag)

Har du råd så skaffa diskret färgade yllefiltar och pälsar/plädar.

 

Kläder och utrustning finns att hyra på plats till en rimlig peng. 

WORKSHOPS
För absoluta nybörjare, obligatorisk förberedelse genom workshops under incheckningsdagen. Var på plats klockan 12:00 när inchecken öppnar!

 

Denna upplevelse skapar vi tillsammans för att vi alla ska ha en plattform där vi kan känna oss säkra, inkluderade och omgivna av vänner.  För oss är säkerhet något av det allra viktigaste. Vi har av den anledningen obligatoriska workshops innan lajvet för alla ska veta vad det är som gäller.  Dessa workshops bidrar också till att alla deltagare på våra arrangemang kan bli goda vänner innan det börjar och deltagarna börjar spela karaktärer. Det är enormt viktigt att vi alla är goda vänner i verkligheten när vi ska rollspela mot varandra i en fiktiv värld. Alla ska ha en bra känsla i magen under hela upplevelsen och känna sig trygga med sina medspelare.

Det är också jätteviktigt för oss att alla känner sig inkluderade och att ingen känner sig utanför.  

Vi jobbar därför aktivt för att motverka mobbning.  Ser vi att det uppstår situationer som börjar likna mobbning så tar vi tag i dem och försöker hitta bra lösningar. Det viktigaste arbetet vi gör på den här fronten är dock det förebyggande arbetet och där kommer återigen våra obligatoriska workshops innan eventet in i bilden.

Vi har också en tydlig jämställdhetspolicy på event. Det vill säga ditt kön, hudfärg eller sexuella läggning påverkar inte på något sätt vilken typ av roll du kan spela. Du behöver dock gestalta en roll du kan gestalta hyfsat trovärdigt. 

Slutligen så har vi en tydlig vision om att du aldrig som spelare ska bli tvingad att spela på ett visst sätt på grund av arrangemangets regelsystem. Det ska alltid finnas ett val för dig så att du kan välja din egen upplevelse och aldrig behöva skämmas för att ta dig ur situationer du inte känner dig bekväm med.

Endagspass (För er som bara vill komma och vara med en dag)


Köp ditt dagspass på morgon klockan 10:30. 
Dagspass säljs enbart vid klockan 10:30 utanför NPC hytten.   
NPC hytten ligger precis till höger när ni kommer in på hästekasområdet. 

Ett endagspass kostar 400 kr inklusive ett mål mat och kläder som du behöver för att deltaga. Du måste själv ha med dig svarta eller bruna skor, förslagsvis kängor. Alla former av gympaskor eller Converse skor är strikt förbjudna. 


Vill du ha med dig saker in på området behöver du ha med dig en tygpåse eller dylikt som passar in i världen och som blir godkänd av arrangör vid NPC hytten. 


Har du egna kläder och enbart behöver köpa inträde på området för dagen betalar du 250 kr.