PRAKTISKT

GIMLE CORONA POLICY (se nedan)

NÄR & VAR

13e juli - 16e Juli 2022 (Det börjar Onsdag 22.00 och slutar Lördag innan midnatt.
Söndag 17e Juli, packa ihop och åka hem.

Hästekasen Gård, 10 mil norr om Göteborg.

 
HITTA HIT SAMT KONTAKTUPPGIFTER (klicka)

Ni ska till Hästekasvägen 6. 
KOMMER NI MED BUSS OCH VILL BLI HÄMTANDE SÅ HÖR AV ER I GOD TID TILL OSS INNAN OCH BERÄTTA MED VILKEN BUSS NI KOMMER (MINST EN VECKA INNAN LAJVSTART) . AVGIFT FÖR HÄMTNING LIGGER PÅ 50 KR : (Vi brukar hämta från närmaste hållplats Bokenäs skola till området under incheckningsdagen. Hör av dig till oss innan (I god tid) och berätta vilken tid ni anländer. )

 

Vill man inte bli hämtad så går det bra att promenera ifrån Bokenäs skola, det är det många som gör. men det är långt att gå (6 km) så spana in på en karta innan ni fattar beslut om detta (Vi rekommenderar starkt att ni bokar hämtning!)


MAT

Mat kommer att finnas till försäljning på olika platser på området. 

Olika krogar och tavernor kommer att ha olika menyer och öppettider. 

En måltid kommer att kosta mellan 40 och 60 kr. 

Du besöker en taverna när du är hungrig och har möjlighet. Ditt spel får styra.

Tavernorna tar framför allt en SPECIELL MATVALTA som du kan köpa i inchecken. Skulle du köpa på dig för mycket matvaluta kan du sälja tillbaka den till oss efter lajvet.   Så köp hellre mer matvaluta än vad du tror att du behöver än mindre. 

Det kan hända att någon av tavernorna kommer att ta emot kontanter för dem som glömt köpa matvaluta, men var inte en av dem! BOENDE
Alternativ
1) Ta med vanligt tält och bo på OFFen (utanför spelområdet)
(där finns vattenstation och torrtoalett och ved)
2) Ta med tält som passar att ha på spelområdet (fantasyliknande).

(3) Tala med oss om att hyra plats i tält eller enkelt boende under tältduk i naturen.
(Ta med sovsäck och liggunderlag)) I ÅR ÄR DENNA MÖJLIGHET BEGRÄNSAD. 

Vi säljer en-mans-IN-tält för 1600:- om du beställer i tid.

Har du råd så skaffa diskret färgade yllefiltar och pälsar/plädar.

 

Kläder och utrustning finns att hyra på plats. Har du inget alls ska du räkna med en hyra på mellan 250 och 400 kr beroende på hur avancerad utrustning du vill hyra och vad du ska spela. Behöver du till exempel bara hyra en tabard kostar det 50 kr.  (Boka)

WORKSHOPS
För absoluta nybörjare, obligatorisk förberedelse genom workshops under incheckningsdagen. Var på plats klockan 12:00 när inchecken öppnar!

Denna upplevelse skapar vi tillsammans för att vi alla ska ha en plattform där vi kan känna oss säkra, inkluderade och omgivna av vänner.  För oss är säkerhet något av det allra viktigaste. Vi har av den anledningen obligatoriska workshops innan lajvet för alla ska veta vad det är som gäller.  Dessa workshops bidrar också till att alla deltagare på våra arrangemang kan bli goda vänner innan det börjar och deltagarna börjar spela karaktärer. Det är enormt viktigt att vi alla är goda vänner i verkligheten när vi ska rollspela mot varandra i en fiktiv värld. Alla ska ha en bra känsla i magen under hela upplevelsen och känna sig trygga med sina medspelare.

Det är också jätteviktigt för oss att alla känner sig inkluderade och att ingen känner sig utanför.  

Vi jobbar därför aktivt för att motverka mobbning.  Ser vi att det uppstår situationer som börjar likna mobbning så tar vi tag i dem och försöker hitta bra lösningar. Det viktigaste arbetet vi gör på den här fronten är dock det förebyggande arbetet och där kommer återigen våra obligatoriska workshops innan eventet in i bilden.

Vi har också en tydlig jämställdhetspolicy på event. Det vill säga ditt kön, hudfärg eller sexuella läggning påverkar inte på något sätt vilken typ av roll du kan spela. Du behöver dock gestalta en roll du kan gestalta hyfsat trovärdigt. 

Slutligen så har vi en tydlig vision om att du aldrig som spelare ska bli tvingad att spela på ett visst sätt på grund av arrangemangets regelsystem. Det ska alltid finnas ett val för dig så att du kan välja din egen upplevelse och aldrig behöva skämmas för att ta dig ur situationer du inte känner dig bekväm med.

Endagspass (För er som bara vill komma och vara med en dag)


Köp ditt dagspass på morgon klockan 10:30. 
Dagspass säljs enbart vid klockan 10:30 utanför NPC hytten.   
NPC hytten ligger precis till höger när ni kommer in på hästekasområdet. 

Ett endagspass kostar 250 kr. Till detta tillkommer hyra av kläder och övrig utrustning om du inte har det själv.  Du måste själv ha med dig svarta eller bruna skor, förslagsvis kängor. Alla former av gympaskor eller Converse skor är strikt förbjudna. 


Vill du ha med dig saker in på området behöver du ha med dig en tygpåse eller dylikt som passar in i världen och som blir godkänd av arrangör vid NPC hytten. 

 

GIMLE CORONA POLICY (This information may be updated before the larp depending how the situationen develops)

Corona and future pandemics is something we will have to learn to live with.

You may have heard media reports of Sweden not doing lockdowns and having many coronavirus cases. While it's true that there haven't been any complete lockdowns, many other restrictive measures have been taken by the Swedish government to contain the virus. The country is also well advanced in vaccinations.