VÄSTMARK

De stolta samhället i Västmark värderar ära, makt, pengar och landområden. 

Västmark är ett klassiskt medeltida feodalsamhälle. Det finns en mängd med olika adelsätter som äger marken och bönderna brukar den. Varje adelsätt har sin egen armé. Tänk Westeros och Game of Thrones.

 

Adelsätterna: 

Huset Stenkrona kort beskrivning:

 

Envisa, viljestark, principfasta, modiga, disiplinerade.

Det finns en stark tradition av vett och etikett, men också en tradition av att säga vad man tycker.

Stenkrona Ätten ägnar sig inte åt lönnmord och visar nåd när dom har råd att göra det och den som dömer någon till döden håller själv i svärdet eller yxan när avrättningen sker.

 

Religion: Deomodron

 

Färg: Blått

 

Regent: Maktstrid pågår mellan bröderna Frank och Jonathan efter Steinar och Olivas bortgång.


 

Huset Griffin kort beskrivning:

 

Pragmatiska, giriga, ofta själviska, målmedvetna, ibland rent av oartiga, ibland tvärtom. Offrar sig inte i onödan men är inte heller några räddharar.

Det finns en tradition av att strunta i traditioner och låta andra göra smutsgörat.

 

Religion: Deomodron

 

Färg: Rött

 

Regent: Daniella Griffin

 

Huset Lilja kort beskrivning:

 

Vill bli uppfattade som ödmjuka och artiga men det sitter bara på ytan. De är beredda att göra vad som helst för att uppnå sina mål. Manipulation är deras specialitet. Ingen metod är för låg för huset Lilja.  De är experter på att få det att se ut som att de gör "det rätta".

 

Religion: Utger sig för att tillbe Deomodron men är i själva verket Animister.

 

Färg: Grönt

 

Regent: Edmund Lilja

 

Huset Ekenhjälm kort beskrivning:

 

Djupt religösa. Dom lever för den enda rätta guden och för sin ära.  Dom predikar flitigt för dom som vill höra och även för dom som inte vill höra.

Dom är orädda för döden. Och de som inte är troende har de inte problem med att döda för att rädda deras själ. Dom ser sig själva som guds avrättare.

När folk är i nöd kommer de alltid till huset ekenhjälm i första hand.

 

Religion: Deomodron

 

Färg: Vitt

 

Regent: Magnus Ekehjälm

Den senaste tidens politiska utveckling: 

Kampen om makt mellan husen i Västmark har nått ett dödläge. Daniella Griffin har stöd ifrån Cynn och hennes styrkor av nordmän och av Jonathan Stenkrona och de trupper som är honom lojala. Huset Lilja, Huset Ekenhjälm och Frank Stenkrona och de trupper som är honom lojala motsätter sig Daniella Griffins styre över Västmark.  De har inte förlåtit henne för massakern i Gimle förra året. Ett kallt krig mellan de två sidorna har pågått det senare året. Sannolikheten är stor att det kommer att hetta till när de möts i Gimle under årets ritualperiod.