KULTPLATSEN - PORTEN TILL NIFELHEIM

På en kulle som inte kontrolleras av någon grupp finns en KULTPLATS som kan användas av alla religiösa och magiska karaktärer.


VARJE SOMMAR VID fullmåne hålls ett midnattsting vid denna kultplats. Alla raser bär fram offer till sin gudom. Denna natt råder fred mellan alla raser på just denna plats, även mellan alver och orcher. Detta religiösa ting är ett sätt att vörda både det som bryter och bränner, och det som bygger och växer. Balansen i vår värld.

Nordmännen/vikingarna kallar platsen "porten till Nifelheim". In till vår värld finns flera vägar från andra världar enligt nordmännen. Bland annat porten till Nifelheim.

 

Nifelheim är ett dödsrike i den nordiska mytologin. Till Nifelheims port kan alla som nedgjöres (nollas) av vapen bege sig, speciellt nordmän. Antingen går de själva (som odöda), eller så hämtas de av en Valkyrie (ett kvinnligt krigarväsen). 

 

Nornorna Fylgja, Hamingja och Vård

Vid Nifelheims port sitter ibland Völvan "Tursas moder" som spinner på livets trådar (en för varje ras och klan i Gimlevärlden). Tre nornor finns vid kultplatsen: en för nutiden, en för det som varit och en för framtiden. Fylgja, Hamingja och Vård.

 

Nornor kan också visa sig som varsel för de som snart ska dö. Vårds symbol är ett ljus. Hamingja förknippas med jarlar och framgångsrika individer. Fylgja kan visa sig i form av ett djur, t e x en hund (denna norna kan ha en hund och besöka midgård ledandes "sig själv" – ett sätt för nornorna att ta sig ut incognito och se vad som händer i Midgård).
 

Tre valkyrier bor ibland vid Nifelheims port. Rota, Trud och Hild. Deras uppgift är att bege sig ut och hämta/ledsaga fallna krigare tillbaka till porten vid Nifelheim.

 

Hild

Hild skiljer sig från de övriga valkyriorna ty hon har förmågan att hela en stupad kämpe direkt på plats.

Väl tillbaka till kultplatsen vid porten får den fallne lägga sig på en upphöjd plattform med eldar runt sig. Där utförs en kort rit runt dem (en galdr). De tre nornorna (de tre lägre ödesgudinnorna) utför riten och därefter utfrågas den fallne av Fylga, Hamingja och Vård.