OM SKOGSALVER

"Eca, a mitta lambetya cendelessë orcova"

Alverna i Gimlevärlden är i mångt och mycket inspirerade av Tolkiens alver ifrån Sagan om Ringen och Hobbitfilmerna.

DE ÄR LITE bättre än människor på i princip allt, men har ofta inte så lätt till skratt. De är ofta mycket allvarliga till sinnet. 

Det finns många olika alvriken och vill du och din grupp hitta på ett eget rike som ligger på någon annan kontinent som er alvgrupp kommer ifrån så är det godkänt.

Det som skiljer Tolkiens alver ifrån alverna i Gimlevärlden kan vara en hel del. Du och din grupp har en hel del frihet när det kommer till hur alverna i er grupp agerar och tänker, speciellt om ni kommer ifrån ett annat alvrike.

 

Alverna ifrån Elumenir agerar och tänker i regel utifrån vad som är bra för drottningen, naturen, de själva och alla levande varelser i den ordningen. Detta innebär inte att de tar hänsyn till alla, alltid, eller att de inte är giriga då och då eller rent av grymma stundtals.

Om en människa eller tusen behöver dö för att ett viktigt träd ska bevaras så må det vara hänt. 

 

Det är också stora individuella skillnader mellan olika alver, vissa individer värnar mycket om människoliv medan andra avskyr människor och anser att alla dessa borde dö.  ​​​​

Om man väljer att spela alv bör man ha sett Sagan om Ringen-filmerna. 

Alla alver är dock överens om att Svartblod är det värsta som finns. Alverna och deras drottning lady Ezrael har under årtusenden bekämpat Svartbloden (Orcher, Uruk Haier, Kapuler) och deras ledare, deras allsmäktiga fader, en demonliknande varelse som går under namnet Kael. 

Det är naturligtvis svårt att spela lite "övermänsklig". För dig som speldeltagare gäller det att hitta en plats, en uppgift där du känner dig trygg och kan agera med självsäkerhet. Se till att ha förankrat din karaktär hos medspelare så att ni kan stötta varandra och "spela upp" varandra.

 

Det du inte är bra på, får du helt enkelt öva på IN-lajv. T ex bör alver träna mycket bågskytte och lära känna sina egna marker mycket väl. T ex bygga hemliga stigar.

 

Alver talar "det allmänna språket" främst, men en del Quenya förekommer, ju mer dess bättre. Tillsammans måste alverna utarbeta språk och lite legender. 

Bågskytte är förknippat med alver, kanske för att de sägs kunna se skarpt och långt.

 

I Gimlevärlden gör pilar 2 i skada, det är väl värt för alver att träna bågskytte och dessutom skjuta samordnat. Gimle tillåter glasfiberpilar (för att man kan trampa på dem utan att de går sönder).

Skogsalvernas värdsbild

Skogsalverna har en gammal allians med Västmark och ätten Stenkrona. De håller sig för tillfället neutrala till övriga folk och raser, med undantaget för Svartbloden som de legat i konstant krig med i snart 10 000 år.