SVARTBLODEN I GIMLEVÄRLDEN

Svartbloden i vår värld är inspirerade av Svartbloden ifrån Sagan om Ringen. Det finns tre olika typer av Svartblod: Orcher, Uruk haier och Kapuler. 

EN URUK HAI är den mest aggressiva av de tre och också den största till storleken. En Uruk Hai är även stolt – och backar aldrig undan från en strid. 

EN ORCH är också aggressiv (men något mindre än en Uruk Hai) och har ingen som helst sympati med någon. De är hänsynslösa, giriga och blodtörstiga. De älskar att äta rått människokött. Men Orcher är inte helt utan rädsla. De kan faktiskt ibland till och med vara riktigt fega om de inte har med sig rätt ledare som piskar dem framåt. 

 

Orcher vill ogärna dö såvida de inte gått in i sin blodsvrede och helt slutat tänka. Då rör de sig framåt värre än en Uruk Hai. 

KAPULER är inte till naturen aggressiva varelser. De skiljer sig till utseendet ifrån Orcher mest på grund av deras långa näsor. Om de fick välja skulle de helst sitta och peta på varandra, gå på upptäcksfärder och äta insekter dagarna i ända. Detta är dock inte något Orcherna brukar tillåta. Kapulerna blir ofta tvingade att strida i Svartblodens led av Orcherna. 

 

Om du och dina vänner önskar skapa er en Svartblodsklan bör ni kontakta arr för råd och tips. Det är fullt möjligt att spela Svartblod på kvällen och natten och något annat på dagen. 


 

SVARTBLODENS HISTORIA

För 9461 år sedan fick en man och en kvinna ett vanskapt barn. De tog med detta barn till Skogsalverna och frågade om inte de kunde hjälpa barnet som verkade lida mycket. Alverna beklagade sig och berättade att de tyvärr inte kunde hjälpa till.

 

Den fem år gamla prinsessan Ezrael tyckte dock att hennes föräldrar varit orättvisa och beslutade sig för att smyga ut och hjälpa barnet på egen hand. Ezrael var född med en stor magisk kraft och använde den med full styrka för att hjälpa barnet att slippa sitt lidande. 

 

Ezraels goda gärning hade fungerat utmärkt och det vanskapta barnet hade inte längre ont. Tio år gick och den lilla pojken hade växt upp till en busig liten grabb vid namn Kael. Han fick aldrig leka med de andra barnen på grund av sitt utseende så han lekte med fåren och bocken istället. 

 

En dag retade han upp bocken så att den blev riktigt arg. Den stångade honom så att han började blöda och pojken blev mycket rädd. När rädslan släppte kom istället vreden.  Pojken blev så arg så arg. Nu skulle det visa sig att den kraft Ezrael använt för att hjälpa pojken hade stannat kvar inom honom.

 

Han hittade nu denna kraft i sin vrede och slet bocken i stycken med sina bara händer och åt upp bockens hjärta.  Den arga bockens hjärta började växa i magen på pojken och fortsatte att växa och växa. Till slut hade bockens hjärta växt så mycket att den arga bocken och pojken nu var ett väsen. Demonen Kael var född. 

 

Kael var besatt av sin ilska och sin hunger. Först åt han upp sina föräldrar och sedan resten av byn men hans hunger och hans ilska behövde mer. Han törstade efter mer hat och mer kött. Han använde sin kraft för att förvandla en mörkeralvsklan till Uruk Haier och en människoby till Orcher och en liten hobbitby till Kapuler. 

Denna armé skulle komma att föröka sig och bli hans trogna tjänare i många tusen år framöver.  Deras mål är att mätta sin oändliga hunger och fylla världen med plågor. Demonen Kaels mål är att döda den varelse som är ansvarig för hans förbannelse, alvdrottningen Lady Ezrael. 

Andlighet

Svartblod tänker sällan på sådant och när de gör de så varierar resultatet mycket. Vissa klaner har shamaner, andra har demoner som står för ritualer. Demonen Kael är deras fader och vördas alltid i samtliga ritualer.