Vad är Gimle?
 
1) Ett interaktivt äventyrsspel i naturen även kallat lajv. Du spelar ett spel tillsammans med andra i en fiktiv värld, där du gör ditt bästa för att uppnå dina och din grupps spelmål. 
 
2) En fantasivärld inspirerad av Vikings, Sagan om ringen, GOT och nordisk mytologi.

3) Ett event med fokus på intrigerade och rollspel, samt mycket bofferstrid.

4) Varje år under julis fullmåne.

5) 100 km norr om Göteborg på ett permanent område med sagobyggnader.

6) Delvis på engelska.

7) Olika delar av världen är anpassade för olika spelstilar. Vilket gör att olika typer av upplevelser slipper konkurrera med varandra. 
 
8) Begränsad magi och fantasi. Det du ser ska kännas verkligt och vara lätt att förstå. 

9) Mycket spänning och regler som inbjuder till mycket action som till exempel korta läketider. 
 
10) Mer fokus på inkludering och god stämning, genom förberedande workshops, ledarskap och NPC-karaktärer. 

GIMLE

Denna upplevelse skapar vi tillsammans för att vi alla ska ha en plattform där vi kan känna oss säkra, inkluderade och omgivna av vänner.  

 

FÖR OSS ÄR säkerhet något av det allra viktigaste. Vi har av den anledningen obligatoriska workshops för dem som aldrig provat på denna hobby tidigare. Dessa sker under incheckningsdagen. 

 

Dessa workshops bidrar också till att alla deltagare på våra arrangemang kan bli goda vänner innan det börjar och deltagarna börjar spela karaktärer.

 

Det är enormt viktigt att vi alla är goda vänner i verkligheten när vi ska rollspela mot varandra i en fiktiv värld. Alla ska ha en bra känsla i magen under hela upplevelsen och känna sig trygga med sina medspelare.

Det är också jätteviktigt för oss att alla känner sig inkluderade och att ingen känner sig utanför.  

Vi jobbar därför aktivt för att motverka mobbning.  Ser vi att det uppstår situationer som börjar likna mobbning så tar vi tag i dem och försöker hitta bra lösningar.

 

Det viktigaste arbetet vi gör på den här fronten är dock det förebyggande arbetet och där kommer återigen våra obligatoriska workshops innan eventet in i bilden.

Vi har också en tydlig jämställdhetspolicy på eventet. Det vill säga: ditt kön, din hudfärg eller din sexuella läggning påverkar inte på något sätt vilken typ av roll du kan spela.

Slutligen så har vi en tydlig vision om att du aldrig som spelare ska bli tvingad att spela på ett visst sätt på grund av arrangemangets regelsystem.

 

Det ska alltid finnas ett val för dig så att du kan välja din egen upplevelse och aldrig behöva skämmas för att ta dig ur situationer du inte känner dig bekväm med.